kennel Adatza's


 
Kennel Adatza'sOlen Krista Illikainen ja asun mieheni Antin kanssa Etelä-Savossa, Pieksämäellä
(noin 85km Jyväskylään, 75km Mikkeliin ja 90km Kuopioon).

Muutin Pieksämäelle kesällä 2007, mutta kotoisin olen Turusta ja pyrinkin käymään siellä useasti. Työskentelen lähihoitajana yksityisellä puolella Suonenjoella ja entiseltä ammatiltani olen painoviestinnän ulkoasuntoteuttaja ja painoalan-assistentti.

Kaikki koirat ovat meille rakkaita perheenjäseniä ja koiratoiminta kuuluu aktiivisesti joka päivään. Harrastamme eri lajeja, kuten koiranäyttelyt, toko, mejä, agility ja kaverikoiratoiminta. Olen myös aktiivinen eri yhdistyksissä; jäsenenä, kouluttajana, jalostustoimikunnan jäsenenä, toimikunnissa ja talkoolaisena. Olen innokas myös oppimaan lisää asioita, olenkin suorittanut kasvattajakurssien lisäksi myös tottelevaisuuskoulutus- ja liikkeenohjaajakurssin.

Muita intohimojani on valokuvaaminen, lukeminen, piirtäminen, taide, musiikki, elokuvat, graafinen suunnittelu ja kotisivujen tekeminen.


KOIRAHISTORIANI

Olin jo lapsena ihastunut koiriin ja kun viimein pääsin tutustumaan erilaisiin koirarotuihin, harrastuksiin, sekä olin hoitamassa koiria ja pentuja, ei enää paluuta ollut. Muutaman vuoden jälkeen (-99) viimein ensimmäinen oma koiramme saapui perheeseen ollessani 11-vuotias ja koiran hankintaan oli perehdytty syvällisesti ja se oli minulle erittäin tärkeä asia.

Ensimmäinen englanninspringerspanieli Ida minulle saapui syksyllä 1999, siitä alkoi koiranomistajan elämä. Rodussa minua kiehtoo loputon monipuolisuus, eli yksinkertaisesti "niin paljon samassa paketissa" ja aina yllätyksiä täynnä. Springeri on sopivan kokoinen, erittäin kaunis, aktiivinen ja persoonallinen luonne kruunaa viehätyksen.

Valitettavasti jouduin luopumaan Idasta aivan liian aikaisen ja vuonna 2002 perheesemme saapui Idan siskontytär Ada. Olen kokenut paljon Adan kanssa, monenlaisia harrastuksia, kokemuksia ja ennenkaikkea kasvanut lapsuudesta aikuisuuteen Adan kanssa. Oikeastaan voi vielä tarkentaa, että Ada on syy, miksi haluan jatkossakin elää springerien parissa ja kasvattaa tätä ihanaa rotua.

Haluan suuresti arvostaen kiittää mm. tärkeitä ystäviäni Tarja Hovila (Adamant's), Antti Hokkanen (Glamorly), Tiina Huppunen (Blacktan Sirius), jotka ovat jaksaneet minua opastaa, auttaa ja kuunnella lukemattomia kertoja, olette kultaakin kalliimpia <3
KENNEL ADATZA'S

Englanninspringerspanielien kanssa vuodesta 1999

Tavoitteeni on kasvattaa sellaisia englanninspringerspanieleita, jotka täyttävät ne vaatimukset, mitä toivon jokaiselta omalta koiraltani.
Tietyt rodunomainen ulkonäkö, perus rotuominaisuudet, tyyppilinen luonne ja terveys. Noudatamme Kennelliiton PEVISA-ohjelmaa sekä rodun jalostuksen tavoiteohjelmaa. Pyrin tekemään sellaisia yhdistelmiä, jotka läpäisevät englanninspringerspanielin rotukohtaisen toimintaohjeen.

Kasvattajanperuskurssin suoritin hyväksytysti marraskuussa 2007 ja Suomen Koirankasvattajat ry:n kasvattaja-akatemian 2014. Kasvattajasitoumuksen allekirjoitin joulukuussa 2007 ja syksyllä 2010.
Kennelnimen Adatza's sain elokuussa 2008.

Olen rodun parissa ollut nyt yli 11 vuotta ja nämä ajat ovat hyvin opettavaisia, seuraan hyvin aktiivisesti rotua ja pysyttelen ajantasalla.
Kun on avoin kaikelle ja sydämellä asiassa kiinni, aina oppii myös uutta ja yhteistyö pitkänlinjan kasvattajien kanssa antaa niin paljon.

Vuonna 2010 Ilona sai esikoispentueensa Adamant's kenneliin. Olen nyt saanut ilolla ja ajalla seurata pentueen kehitystä tyytyväisin mielin.

Ensimmäinen Adatza's pentue näki päivänvalon 11.5.2012! 

»  Web Design

»  Sivuhistoria

»  Trimmaus

»  Jyrsijät

»  Show Coat

»  Jewels