kennel Adatza's


 
Trimmaus / Grooming


Olen jo kolmannessa polvessa kampaaja-parturin tytär ja koirien trimmauksesta kiinnostuin varhain, ensimmäisen oman koiran hankittuani. Aloin opiskella heti itse trimmausta, kävin spanielin trimmauspäivillä, harjoittelin ahkerasti ja hankin tarvittavia välineitä.

Springerspanieleita olen trimmannut vuodesta 2000 alkaen ja omana rotunani, olen perehtynyt täysin niiden turkinhoitoon.
Samalla olen myös trimmaillut muita spanieleita, noutajia, settereitä, sekä tietenkin on tullut siistittyä kaikenlaisia kotikoiria.


Trimmaan springereitä Pieksämäen lähialueella ja muita rotuja sopimuksen mukaan!
krista.illikainen @ gmail.com | gsm. 045-883 4648OHJEITA TRIMMAUKSEEN TULEVILLE KOIRILLE

Koiran turkkia hoidetaan monestakin eri syystä ja päällimmäinen ajatus ei suinkaan ole kauneudenhoito.
Turkin hoito kuuluu kaikien koirien perusterveydenhoitoon, rodusta riippumatta. Kaiken A ja O, onkin nimenomaan säännöllinen turkinhoito!

» Opeta pentukoira jo pienestä pitäen turkinhoitoon, harjaukseen ja pöydällä seisomiseen.
» Trimmaukseen tulevan koiran tulee olla aina puhdas, kuiva ja takuton!
» Ennen trimmaukseen tuloa, tulee koira pestä, kuivata ja harjata huolellisesti. Erityisesti tassujen puhtaudesta tulee huolehtia, sillä kura ja hiekanmurut turkissa pilaavat sakset, terät ja välineet.
» Mikäli koirassa on takkuja, joita et itse saa selvitettyä, kerro siitä aikaa varatessasi, sillä takkujen poisto vie aikaa. Mikäli koiran turkki on pahasti huopaantunut, on parasta ajaa se kokonaan pois ja kasvattaa uusi. Avatut takut, menevät helposti takkuun uudelleen ja muhivien takkupesäkkeiden alle syntyy helposti mm. tulehduksia.
» Huolehdi koirasi turkista päivittäin, voit itse vaikuttaa trimmauksen lopputulokseen, sillä kuinka hyvin hoidat koirasi turkin kotona.
» Kerro myös mitä haluat koiralle tehtävän, onko koira menossa näyttelyyn, vai onko kysessä kotikoira.
» Kerro trimmaajalle trimmauksessa huomioitavat asiat, ihottumat, ikä, arkuus, epävarmuus. Sairasta koiraa ei trimmaukseen saa tuoda!
» Voit jättää huoletta koirasi trimmaukseen ja lähteä itse vaikka asioille, sillä monesti koirat käyttäytyvät paljon rauhallisemmin, kun omistaja ei ole paikalla.
» Halutessasi voit kysellä trimmaajalta neuvoja ja turkinhoito ohjeita!


 

»  Web Design

»  Sivuhistoria

»  Trimmaus

»  Jyrsijät

»  Show Coat

»  Jewels